Додаткові HIMARS для України: Арахамія розповів про труднощі у переговорах із США

Керівник фракції «Слуга народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія розповів про переговорний процес із США щодо постачання реактивних систем залпового вогню HIMARS та іншого західного озброєння.

Давид Арахамія

Давид Арахамія. Фото – prm.ua

В ефірі телемарафону народний депутат заявив, що Київ наполягатиме на передачі РСЗВ HIMARS та іншої зброї зараз, а не протягом кількох років, інформує «НБН».

Як пояснив «слуга народу», виробники озброєння не були готові до таких масштабних замовлень, тому будь-яка закупівля – це щонайменше півроку, максимум – півтора-два роки, що не влаштовує Україну.

Арахамія зазначив, що з цієї причини Київ працює на рівні американського парламенту, щоб зробити обміни, тобто забрати озброєння, яке є в армії США, навіть якщо його вже експлуатували. За такого сценарію після завершення виробництва американські збройні сили отримають нову зброю.

За словами нардепа, Україні важливіше отримати озброєння зараз, ніж його стан. Тому переговорний процес відбувається «зі скрипом», зокрема щодо постачань РСЗВ HIMARS, оскільки Київ хоче отримати їх зараз, а американська армія нехай їх отримає через рік-півтора.

Зазначимо, що в інтерв’ю канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що він розгнівався через питання глави МЗС України Дмитра Кулеби щодо танків для ЗСУ. Глава уряду ФРН пояснив, чому Києву не передають бойові машини.

Exit mobile version