Зеленський звернувся до країн НАТО: до чого глава України закликав членів Альянсу

Глава держави Володимир Зеленський закликав держави Організації Північноатлантичного договору показати, що вони не бояться Російської Федерації, виявивши рішучість щодо інтеграції України в Альянс.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

У відеоінтерв’ю Інституту Лоуї в Австралії в українського президента поцікавилися, чи він отримав відповідь від Альянсу і як швидко він очікує, що військово-політичний блок відреагує на заявку його країни на членство в організації, інформує «НБН» з посиланням на The Guardian.

На думку Зеленського, зараз важливо вибудувати гарантії безпеки для міжнародної спільноти, щоб ні в кого не виникало наміру стати автократичними та захопити чужі території.

Для цього, як зазначив глава держави, країни НАТО мають бути єдиними. Президент переконаний, що членство України в Альянсі – важливий крок для могутності на сході Європи, оскільки військовий союз без нашої країни не такий сильний на континенті.

Зеленський закликав держави Альянсу виявити рішучість щодо інтеграції України, продемонструвавши, що вони не бояться Російської Федерації.

Раніше експерт озвучив головний фактор швидкого вступу України до Організації Північноатлантичного договору, за якого жодна країна НАТО не наважиться перешкоджати цьому процесу.

Exit mobile version