Лукашенко наказав розпочати приховану мобілізацію та ввів режим контртерористичної операції – білоруські ЗМІ

Білоруські ЗМІ повідомляють, що нелегітимний президент РБ Олександр Лукашенко запровадив режим контртерористичної операції й дав старт прихованій мобілізації.

Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко. Фото – rbc.ru

Білоруські видання повідомляють, що керівник Міністерства закордонних справ РБ Володимир Макей повідомив, що самопроголошений глава держави провів низку нарад із силовими структурами та ввів режим КТО. При цьому офіційна інформація про це відсутня, повідомляє «НБН».

За словами дипломата, він начебто отримав дані про те, що нібито суміжні держави планують провокації, пов’язані із захопленням окремих ділянок білоруської території.

Також глава МЗС Білорусі згадав про «накопичення потенціалу Альянсу» на західних кордонах його країни. Він зазначив, що білоруський диктатор просить перевірити готовність армії та тероборони до виникнення несподіваних ситуацій.

Макей додав, що в РБ перевірятимуть, хто з громадян стоїть на військовому обліку та чи підходять вони для служби. Декого відправлятимуть на полігони, щоб вони згадали, як поводитися зі зброєю. По суті, Лукашенко розпочав проведення прихованої мобілізації.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Лукашенко запевняв, що він не планує проводити мобілізацію в Білорусі, звинувачуючи опонентів у розповсюдженні неправдивої інформації.

Exit mobile version