Зеленський висловився про Путіна і пояснив, що має зробити Європа, щоб диктатор припинив викручувати їй руки

Глава України Володимир Зеленський зізнався, що він думає про президента-агресора Володимира Путіна. Також лідер нації розповів, як змінилося ставлення канцлера ФРН Олафа Шольца до диктатора РФ і що мають зробити країни Європи, щоби Кремль припинив їм «викручувати руки».

Володимир Путін та Володимир Зеленський

Володимир Путін та Володимир Зеленський. Фото – usionline.com

В інтерв’ю німецькій телекомпанії ZDF український лідер заявив, що вважає главу Російської Федерації не зовсім адекватною людиною та терористом, інформує «НБН».

«Він не розуміє, що навпаки він нас об’єднує», – висловився Зеленський про Путіна, який розв’язав війну в нашій країні.

Український президент припустив, що або кремлівський диктатор не хоче вести діалог із нашою країною, або не розуміє, що з кожною ракетною атакою зникають шанси на переговори. Глава держави додав, що він готовий говорити з тим, хто справді хоче миру, а не говорить про переговорний процес, випускаючи ракети.

«Для нашої країни сьогодні – це об’єднаний образ терориста», – додав лідер нації.

Зеленський зазначив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц після початку повномасштабного вторгнення побачив, що Україна права і Путіну довіряти не можна, оскільки глава Кремля говорить одне, а робить інакше, не виконуючи особисті обіцянки.

На думку глави України, європейські лідери також мають дати зрозуміти Кремлю, що переговори із президентом РФ неможливі. Зеленський зазначив, що Європа багато років давала країні-агресорові ініціативу, кланяючись перед нею.

Український президент додав, що європейські держави не повинні виявляти слабкість щодо Путіна, піддавши його повній ізоляції. Крім того, їм потрібно пережити одну зиму, позбавивши росіян можливості «викручувати їм руки».

Раніше Зеленський розповів, як Путін може спробувати змусити Європу запустити «Північний потік-2».

Exit mobile version