Лукашенко боїться оголосити мобілізацію в Білорусі: у ГУР розкрили, чого побоюється диктатор

Головне управління розвідки Міноборони України стверджує, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко не оголошує мобілізацію, оскільки боїться соціального вибуху в країні.

Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко. Фото – rbc.ru

Білоруське керівництво спостерігає за тим, як відбувається у Російській Федерації так звана часткова мобілізація. Влада РБ розуміє, що якщо вона оголосить призов до армії у своїй країні, ситуація буде ще складнішою і може закінчитися соціальним вибухом, інформує «НБН» з посиланням на прес-службу ГУР МОУ.

Режим Лукашенка розуміє, які існують ризики прямої участі у війні проти України на боці російських окупантів, тож білоруський диктатор робить гучні заяви та демонструє голові Кремля Володимиру Путіну, що він виконує союзницькі зобов’язання.

В українській розвідці додали, що під виглядом активізації мобілізаційних заходів спецслужби РБ приховано вивчають можливу реакцію громадян та їхню готовність протестувати проти цього.

Зазначимо, що минулого тижня білоруські ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що Лукашенко дав старт прихованій мобілізації та ввів режим контртерористичної операції.

Exit mobile version