Сальдо та Стремоусов мають намір «евакуювати» жителів Херсонщини: скільки українців можуть примусово вивезти з регіону

«Глава адміністрації» Херсонської області Володимир Сальдо та «заступник ВЦА» Кирило Стремоусов повідомили про плани «евакуювати» місцеве населення з окупованого регіону.

Херсонська область

Херсонська область. Фото – profile.ru

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо звинуватив Україну в тому, що вона «розв’язала тотальну безкомпромісну війну проти Росії» і готує «долю Донбасу» Херсонській області, інформує «НБН» з посиланням на Telegram-канал колаборанта.

На тлі контрнаступу ЗСУ зрадники України ухвалили «важке рішення» про «організоване переміщення» цивільного населення із чотирьох правобережних районів Херсонської області. Росіяни можуть примусово вивезти близько 50-60 тисяч людей на лівий берег Дніпра чи на територію РФ.

За словами Сальдо, місцевих мешканців «евакуюватимуть» безкоштовно та поетапно близько тижня. Колаборант додав, що у Херсоні «немає напруженості», проте армія України може розпочати наступ у будь-який момент, тому окупанти займатимуться створенням оборонних укріплень.

Таке ж повідомлення у своєму Telegram-каналі опублікував Стремоусов. Зрадник України закликав мешканців правобережної частини Херсонщини переправитися на лівий берег, щоб «уникнути жертв серед мирного населення».

Раніше керівник Херсонської міської військової адміністрації розповіла, що колаборанти панікують, через що сплять у бронежилетах і намагаються вивезти з міста все своє майно.

Exit mobile version