Зеленський відреагував на чутки про переговори з Росією: президент висунув 5 умов Кремлю

Глава держави Володимир Зеленський вкотре нагадав, які умови має виконати Російська Федерація, щоб Київ погодився розпочати переговорний процес із Кремлем.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – rbc.ru

У ЗМІ з’явилися численні матеріали про те, що нібито готується підґрунтя для переговорного процесу Києва та Москви. Журналісти повідомляли про непублічну комунікацію радника американського президента Джейка Саллівана з топ-помічниками кремлівського диктатора, а також писали про те, що нібито США та Альянс обговорюють початок мирного діалогу щодо України з країною-окупантом, інформує «НБН».

На тлі чуток про переговори з Російською Федерацією лідер українців висунув Кремлю п’ять умов для поновлення діалогу. У відеозверненні Зеленський вкотре заявив, що держава-агресор має насамперед відновити територіальну цілісність України.

Наступні кроки Москви на шляху до переговорного процесу – компенсація всіх збитків нашій країні та покарання всіх військових злочинців. Також російське керівництво має виявляти беззаперечну повагу до Організації Об’єднаних Націй та дати гарантії Києву, що вторгнення на українську територію ніколи не повториться.

Раніше радник глави Офісу президента України Олексій Арестович пояснив, навіщо російська сторона розганяє інформацію про переговори Кремля із Вашингтоном.

Exit mobile version