Чому Путін «бігає» за Зеленським і вимагає переговори: Фейгін пояснив раптову зміну позиції диктатора

Російський правозахисник та опозиціонер Марк Фейгін зазначає, що якщо раніше український лідер Володимир Зеленський закликав російського президента-агресора Володимира Путіна до діалогу, то зараз ситуація кардинально змінилася.

Володимир Зеленський та Володимир Путін

Володимир Зеленський та Володимир Путін. Фото - zn.ua

В ефірі телеканалу FREEДОМ Фейгін зазначив, що Кремль створює метушню з будь-якої ситуації щодо України та намагається отримати для себе хоч якісь політичні бали, інформує «НБН».

За словами опозиціонера, довіряти російській владі не можна, оскільки вона такими вчинками та шантажем перевіряє Захід на міцність. Останнім часом кремлівські чиновники заявляють про готовність РФ до переговорного процесу, довкола чого пропаганда здіймає великий шум.

Правозахисник не сумнівається, що в майбутньому Путін використає цю ситуацію під себе, представивши все так, ніби Росія не була проти діалогу, а українська сторона від нього відмовилася.

Фейгін нагадав, що Зеленський до початку повномасштабної війни неодноразово пропонував Путіну зустрітися особисто, отримуючи у відповідь від кремлівського диктатора відмовки та небажання комунікувати.

Проте війна все змінила, і зараз лідер росіян всіляко намагається посадити главу України за стіл переговорів, а в міністерстві закордонних справ РФ заявляють, що готові до діалогу з Києвом без попередніх умов.

Нагадаємо, що Зеленський відреагував на чутки про переговорний процес із Москвою. Глава держави назвав п’ять умов для Кремля, аби Україна погодилася на діалог.

Exit mobile version