Чи може втрата Херсона посприяти розвалу Росії: депутат США озвучив прогноз

Американський депутат окружних зборів округу Рок, штат Вісконсін Юрій Рашкін, прокоментував деокупацію правого берега Херсонської області. Він розповів, чи може цей успіх ЗСУ посприяти розвалу Російської Федерації.

Звільнений Херсон

Звільнений Херсон. Фото – Ігор Цуркан/Facebook

Політик розповів, що «звільнений» Херсон був частиною російської скріпи, а тепер, коли Кремль від неї відмовився, громадяни РФ не зможуть це «проковтнути», повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

За словами Рашкіна, з одного боку, російське суспільство готове «проковтнути» все, що йому скажуть, з іншого боку РФ – авторитарна держава, яка в якийсь момент просто ламається.

Якби країна-агресор була демократичною, пішла б незадоволеність через втрату Херсона, проте це диктатура, яка закрила всі опозиційні ЗМІ, втративши здатність зрозуміти, що справді думає суспільство. Росіяни вірять у те, що їм говорять по телевізору, поки «ця штука не лусне».

Депутат США зазначив, що не можна враховувати якісь фактори та дивитися на передбачення у питанні розвалу Росії, проте очевидно, що втеча путінських військ з правобережжя Херсонщини та втрата обласного центру не наповнить нічим гарним свідомість навіть російського «ватника».

Він зазначив, що громадяни РФ вихвалялися окупованими областями, як маленька дитина, розмахуючи розміром своєї країни. Рашкін додав, що це дивне розуміння, а оскільки вони дивляться на це інакше, то сигнали будуть іншими. На його думку, просто раптово в Росії все завалиться.

У той же час аналітики ISW стверджують, що Путіну все складніше заспокоювати частину свого електорату, крім того, після втечі окупантів із Херсона почав розпалюватися розкол і в Кремлі.

Exit mobile version