Лавров знайшов «пояснення» атакам Росії на українську інфраструктуру

Керівник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров «пояснив» удари путінських військ по критичній інфраструктурі України.

Сергій Лавров

Сергій Лавров. Фото - ru.armeniasputnik.am

У ході прес-конференції у четвер, 1 грудня, глава дипломатичного відомства Росії сформулював цілі масованих ракетних атак окупаційних сил Путіна на українську інфраструктуру, інформує «НБН».

Лавров поскаржився на те, що західні країни-партнери Києва надають військову допомогу Україні, крім того, деякі європейські чиновники закликають відправити далекобійне озброєння для ЗСУ.

Глава МЗС РФ заявив, що російські війська обстрілюють об’єкти енергетичної системи, від яких залежить постачання іноземного озброєння та функціонування армії України.

Міністр звинуватив Захід у тому, що він «накачує смертоносною зброєю» Україну, «щоб вона вбивала росіян». Він згадав європейського дипломата, який закликав передати ЗСУ далекобійне озброєння, щоб вони могли знищувати цілі глибоко у тилу країни-агресора.

Лавров зазначив, що західні держави чекають не лише на поразку РФ на фронті, а й нібито мають намір її знищити. За його словами, «проводяться конференції», де обговорюються питання щодо поділу Росії та керівництва її частинами.

Раніше ракетні удари окупантів щодо української критичної інфраструктури прокоментували у Кремлі. Прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков висунув Києву ультиматум для «припинення страждань» цивільного населення.

Exit mobile version