Аналітики ISW розповіли, чому Путін та Шойгу почали знову погрожувати ядерною зброєю

Експерти вашингтонського Інституту вивчення війни розповіли, чому кремлівський диктатор Володимир Путін та міністр оборони РФ Сергій Шойгу знову вдалися до ядерних погроз.

Володимир Путін та Сергій Шойгу

Володимир Путін та Сергій Шойгу. Фото – rbc.ru

У середу, 21 грудня, на засіданні колегії Міністерства оборони Російської Федерації Путін та Шойгу говорили про підвищену ядерну готовність країни, інформує «НБН» з посиланням на звіт ISW.

Зокрема, лідер росіян заявив, що сили РФ продовжать розвивати ядерну тріаду як головний гарант суверенітету та територіальної цілісності країни-агресора.

Разом із міністром оборони він заявив, що 91,3% стратегічного ядерного арсеналу Росії складає сучасна зброя. Проте в Інституті вивчення війни вважають такі висловлювання черговими страшилками Москви. За словами аналітиків, подібні заяви малоймовірно відображають зростання готовності Кремля використати ядерне озброєння.

Експерти нагадали, що російське керівництво регулярно використовує ядерні погрози, щоб заспокоїти частину суспільства, яка критикує владу за нездатність зробити агресивні кроки у війні проти України.

Раніше в Інституті вивчення війни розповіли, як візит Зеленського до Бахмуту вдарив по іміджу Путіна.

Exit mobile version