В ОПУ повідомили, коли чекати на нові санкції США проти Росії: по яких сферах вдарять обмежувальні заходи

В Офісі президента України заявили, що нові обмежувальні заходи Сполучених Штатів Америки щодо країни-агресора очікуються найближчими тижнями, про що повідомив координатор Держдепу з питань санкцій, посол Джеймс О'Браєн.

Офiс президента України

Офiс президента України. Фото – 5.ua

Координатор Держдепу США з питань санкцій розповів, що зараз завершується робота з низки важливих напрямків і найближчими тижнями буде оголошено нові обмежувальні заходи щодо Російської Федерації, інформує «НБН» із посиланням на прес-службу Офісу Зеленського.

За словами О’Браєна, робоча група в Держдепі, яка складається з 30 осіб, детально вивчає всі матеріали, передані урядом України та групою Єрмака – Макфола.

Відомо, нові антиросійські санкції впливатимуть на можливості держави-терориста на полі бою, а також на фінансову сферу Російської Федерації.

Окрім того, глава ОПУ запропонував найближчими місяцями провести санкційний саміт за участю представників Вашигнтона та інших іноземних союзників Києва.

Єрмак має намір на заході обговорити ефективність уже вжитих обмежувальних заходів щодо РФ та скоординувати кроки відносно посилення санкційного тиску на країну-окупанта.

Нагадаємо, що раніше МЗС України спростувало інформацію про те, що Київ захищав Республіку Білорусь від жорстких санкцій Європейського Союзу.

Exit mobile version