Пригожин продовжує підривати довіру росіян до Путіна та Міноборони: в ISW звернули увагу на звинувачення Пєскова

В американському Інституті вивчення війни заявили, що олігарх, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин продовжує підривати довіру громадян Російської Федерації до кремлівського диктатора Володимира Путіна, його оточення та військового керівництва країни.

Євген Пригожин

Євген Пригожин. Фото – currenttime.tv

Кремль продовжує оскаржувати твердження ватажка «вагнерівців» про те, що тільки його найманці несуть виняткову відповідальність за «звільнення» Соледара Донецької області, інформує «НБН».

У звіті аналітики ISW звернули увагу на те, що спікер Путіна Дмитро Пєсков побічно звинуватив його у навмисному викритті конфлікту між оборонним відомством та приватною військовою компанією в інформаційному просторі РФ.

Відповідаючи на запитання журналіста про наступ загарбників у Соледарі, кремлівський диктатор пояснив їхні «успіхи» планами Генштабу та Міноборони Росії.

Американські експерти переконані, що ця заява Путіна була спробою підірвати вплив олігарха, адже раніше глава держави не коментував тактичних «досягнень» своєї армії в Україні. Також Міноборони РФ не згадало «вагнерівців» у щоденному брифінгу від 15 січня.

Крім того, прес-секретар глави держави спробував спростувати повідомлення про конфлікт між Пригожиним та оборонним відомством. 16 січня спікер президента назвав їх «продуктами інформаційних маніпуляцій». Крім того, Пєсков також спробував підірвати версію про те, що тільки ПВК «Вагнер» відповідає за «захоплення» Соледара.

«Він прямо відповів на заяву Пєскова, сказавши, що він не має підстав не довіряти йому. Хоча він міг би легко спростувати повідомлення про конфлікт, Пригожин просто продовжив свою тактику використання свідомо розпливчастих повідомлень, щоб викликати більше дискусій у російському інформпросторі, що зрештою було спрямоване на підрив довіри до Міноборони та Путіна», – зазначають в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, що радник глави ОПУ Михайло Подоляк потролив Пригожина та Міноборони РФ за публічні з’ясування стосунків через Соледар.

Exit mobile version