Аналітики ISW розповіли, що використовує Путін, щоб заспокоїти своїх прихильників серед депутатів та сенаторів РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, як кремлівський диктатор Володимир Путін сприяє корупції у Росії, щоб заспокоїти своїх політичних прихильників.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – deita.ru

Американські аналітики заявили, що російський президент-агресор за допомогою законодавчих маніпуляцій впроваджує корупцію в країні, щоб заспокоїти політиків, які його підтримують.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Експерти ISW нагадали, що у понеділок, 6 лютого, глава Кремля підписав закон, який дозволяє російським сенаторам та депутатам не публікувати свої доходи у відкритому доступі.

Також Путін затвердив указ від 29 грудня 2022 року, який звільнив чиновників, військових та правоохоронців РФ від публічного декларування доходів.

На думку фахівців, ці два документи – спроба диктатора заспокоїти політиків, із яких складається його внутрішня база підтримки. Ймовірно, Путін продовжуватиме інституціоналізацію корупції у країні.

Раніше в Інституті вивчення війни оцінили готовність російського лідера до ведення затяжної війни з Україною та застосування ядерної зброї.

Exit mobile version