Імперський огризок має зникнути – Данілов розповів, у чому Україна має переконати Захід після поразки РФ

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, чи готові західні країни до поразки Російської Федерації, як вона має виглядати і яке завдання Києва у цьому питанні.

Олексій Данілов

Фото – reuters.com

На своїй Facebook-сторінці урядовець зазначив, що Україна зруйнувала табу на обговорення теми поразки держави-терориста. Це стало можливим завдяки ЗСУ, а також спільним зусиллям керівництва країни та нашого суспільства, інформує «НБН».

Данілов почав розмірковувати про те, які процеси відбуватимуться після поразки РФ як і Захід сприйме це. На його думку, цей процес можна спостерігати на прикладі позиції світових лідерів, які бачать Путіна військовим злочинцем, який має бути на лаві підсудних міжнародного трибуналу.

При цьому Західу доведеться обрати або шлях конформізму, який означає, що Україна має виграти, але РФ не повинна програти, або шлях принципів – Росія має зазнати нищівної та остаточної поразки.

Секретар РНБО зазначає, що Київ має переконати союзників у необхідності останнього варіанту, що РФ як «імперський огризок» має зникнути, щоб на її місці з’явилися нормальні державні утворення.

Раніше Данілов розповів, чому він виступає за посилення правил виїзду чоловіків із України під час війни.

Exit mobile version