Візит Зеленського до Великобританії: що заявив Сунак перед зустріччю з українським президентом

У понеділок, 15 травня, український лідер Володимир Зеленський прибув до Великобританії, щоб зустрітися із прем'єр-міністром країни Ріші Сунаком. Глава британського уряду зробив важливу заяву напередодні переговорів.

Володимир Зеленський і Ріші Сунак

Фото – AFP 2023 / CARL COURT

Перед зустріччю із Зеленським Сунак заявив, що зараз настав вирішальний момент у протистоянні України загарбницькій війні росіян, яку вона не обирала та не провокувала, інформує «НБН» із посиланням на видання The Guardian.

За словами глави уряду Сполученого Королівства, Україна потребує постійної підтримки міжнародної спільноти, оскільки щодня більше року зазнає постійних атак з боку сусідньої агресивної країни.

Прем’єр-міністр Британії зазначив, що лінія фронту війни кремлівського диктатора Володимира Путіна може бути на українській території, проте лінії розлому тягнуться по всьому світові. З цієї причини в інтересах країни забезпечити успіхи українцям і не винагородити варварство російського лідера.

Зазначимо, що на Даунінг-стріт розповіли, що Сунак та Зеленський обговорюватимуть на переговорах. Під час зустрічі йтиметься про допомогу Україні з боку міжнародного співтовариства – термінові постачання військової техніки та довгострокову оборону.

Нагадаємо, що вчора Зеленський був у Німеччині. На спільному брифінгу глава уряду ФРН Олаф Шольц пояснив зволікання Берліна із наданням військової допомоги Україні.

Exit mobile version