Візит Зеленського у Берлін: Шольц пояснив, чому Німеччина часто зволікала з військовою допомогою Україні

Глава німецького уряду Олаф Шольц на брифінгу із президентом Володимиром Зеленським у неділю, 14 травня, пояснив, чому його країна часто гальмувала військову допомогу Києву.

Володимир Зеленський і Олаф Шольц

Фото – AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZ

Канцлер ФРН розповів, чому німецьке керівництво не поспішало надавати Україні військову допомогу, яку Київ просив у Берліна для боротьби з російськими загарбниками.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Facebook-сторінку українського лідера.

За словами Шольца, затримки з наданням військової допомоги Україні пов’язані з тим, що в його країні «трохи інша система». Політик уточнив, що Німеччина має стабільний і стійкий курс підтримки українців, який передбачає зважування рішень Берліном.

Глава німецького уряду зазначив, що його країна має інші компоненти допомоги Україні, які, можливо, «не такі видимі». Канцлер нагадав, що Німеччина навчає захисників, постачає боєприпаси для ЗСУ, а також працює над сервісними хабами для ремонту техніки Сил оборони в інших державах.

Нагадаємо, що вчора, 14 травня, український лідер уперше з початку повномасштабної війни з РФ прибув із офіційним візитом до Берліна. Зеленський зустрівся з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Олафом Шольцом.

Exit mobile version