Мають намір зірвати контрнаступ ЗСУ: британська розвідка розповіла, яку ключову зброю намагається накопичити РФ

Розвідка Великобританії повідомляє, що країна-агресор не відмовляється від своїх планів зірвати український контрнаступ. З цією метою армія Путіна розглядає застосування ключової зброї.

Російські крилаті ракети "Калібр"

Фото – zaxid.net

Британська розвідка розповіла, що у військах країни-агресора розглядають крилаті ракети як головний потенціал для зриву майбутньої масштабної військової операції ЗСУ.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-акаунт Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У повідомленні сказано, що в ніч на «сакральну» для росіян дату 9 травня кораблі Чорноморського флоту ВМФ РФ випустили по українських містах вісім крилатих ракет «Калібр». Такими снарядами окупанти завдали удару по країні вперше з 9 березня цього року, до цього часу загарбники часто атакували цими боєприпасами.

Розвідка Великобританії вважає, що путінські окупаційні сили, ймовірно, тимчасово призупинили застосування цих крилатих ракет, щоб відновити свої резервні запаси.

У відомстві припускають, що загарбники розглядають ці дорогі та дефіцитні снаряди як головний потенціал для атак углиб України, щоб зірвати анонсовані контратаки ЗСУ.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розповіли, що стоїть за реакцією Міноборони РФ на локальні успішні атаки українських захисників під Бахмутом на Донеччині.

Exit mobile version