Кремль планує турне Лаврова «по слідах» Кулеби: глава МЗС України розповів про складнощі візитів до Африки

Керівник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба розповів, чому йому складно працювати у країнах Африки та як Москва реагує на його турне по континенту.

Дмитро Кулеба

Фото - svoboda.org

У четвер, 25 травня, глава Міністерства закордонних справ України опублікував відеозвернення, в якому розповів про реакцію російського керівництва на його поїздки до Африки, повідомляє «НБН».

За словами дипломата, у країнах на цьому континенті йому дуже складно працювати, оскільки держава-терорист там сіяла свою пропаганду протягом 30 років.

Керівник зовнішньополітичного відомства повідомив, що Москва уважно стежить за його візитами до африканських країн. Там, де з’являється Кулеба, після нього приходить посол РФ і починає запевняти, що приймати українського міністра – це погано.

Крім того, глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров має намір поїхати в тур « по слідах» українського дипломата. Соратник Путіна має намір поговорити з людьми, з якими розмовляв Кулеба.

Глава МЗС України запевнив, що варто боротися за «кожен куточок світу», оскільки скрізь треба знаходити інтерес нашої країни та використовувати його для перемоги у війні.

Раніше міністр закордонних справ нагадав базові умови, з урахуванням яких Київ розглядатиме мирні плани та пропозиції.

Exit mobile version