Ядерна угода між РФ та Білоруссю: аналітики ISW розповіли, який план Кремля стоїть за цими домовленостями

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни пояснили, що стоїть за ядерним договором Російської Федерації та Республіки Білорусь, а також розповіли, чи є ризики для України.

Володимир Путін і Олександр Лукашенко

Фото - rbc.ru

Американські експерти у своєму звіті оцінили ризики ескалації після можливого розгортання ядерного озброєння країни-агресора на території РБ, інформує «НБН».

У ISW звернули увагу на підписання главою російського оборонного відомства Сергієм Шойгу та міністром оборони РБ Віктором Хреніним угоди про підготовку до розміщення тактичної ядерної зброї РФ у Білорусі.

Керівник Міноборони Росії заявив, що Москва збереже контроль за ядерними боєголовками, які будуть розгорнуті на білоруській території.

За словами аналітиків, ядерний договір має закріпити фактичний військовий контроль держави-терориста над РБ, зокрема, над оборонною сферою країни.

Говорячи про загрозу для України, в Інституті вивчення війни нагадали, що РФ давно має ядерну зброю, яка може вразити будь-яку ціль. При цьому експерти впевнені, що кремлівський диктатор навряд чи застосує боєголовки для ударів по території сусідньої держави.

Раніше білоруський опозиціонер пояснив зміну риторики Лукашенка щодо ядерного озброєння у РБ.

Exit mobile version