Контрнаступ ЗСУ: Зеленський назвав головну причину сповільнення масштабної операції

Глава держави Володимир Зеленський стверджує, що український контрнаступ сповільнився, оскільки західне озброєння та техніка повільно надходять до країни.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю CNN український президент зазначив, що він вдячний союзникам нашої країни – США та європейським державам, однак він говорив лідерам, що Київ хотів би розпочати масштабну військову операцію раніше, для чого ЗСУ потрібна зброя та інші матеріальні засоби, інформує «НБН».

За словами Зеленського, він пояснив главам країн-партнерів, що якщо Україна почне контрнаступ пізніше, він проходитиме повільніше. Наразі захисники у деяких регіонах навіть не можуть думати про початок контратак через відсутність необхідного озброєння.

Президент додав, що через складнощі на фронті темпи операції сповільнюються, ворог отримує можливість замінувати якнайбільше наших територій та підготувати оборонні рубежі.

Вкотре Зеленський наголосив, що ЗСУ необхідно отримати перевагу над росіянами в повітрі, що могла б забезпечити передача Києву американських винищувачів F-16.

Раніше аналітики ISW прокоментували «повільний» український контрнаступ, пояснивши, яке основне завдання виконують захисники на цьому етапі війни.

Exit mobile version