У Міноборони Італії закликали до «політичного рішення» війни: в ОПУ різко відреагували на заяви про «глухий кут» на фронті

Глава Міністерства оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що ситуація на фронті в Україні нібито зайшла в глухий кут, тому потрібно шукати «політичне рішення» для закінчення війни. В Офісі президента України відреагували на пропозицію міністра.

Офіс президента України

Фото – facebook.com/president.gov.ua

В інтерв’ю газеті Corriere della Sera керівник італійського оборонного відомства висловив думку про те, що ситуація на фронті в Україні «зайшла у глухий кут», інформує «НБН».

За словами Крозетто, контрнаступ ЗСУ зіткнувся з низкою труднощів, окопи загарбників ускладнюють просування українських військ. Міністр вважає, що варто замислитись над «політичним вибором», який визначить завершення війни.

На висловлювання голови італійського Міноборони відреагував радник керівника Офісу Зеленського Михайло Подоляк у своєму Twitter-акаунті. Представник ОПУ зазначив, що політичним рішенням має стати відправка Києву бойових літаків F-16, далекобійних ракет та сучасних систем протиповітряної та протиракетної оборони.

Чиновник додав, що будь-яке інше «політичне рішення» обернеться тріумфом людожерів у всьому світі та руйнуванням системи глобального порядку безпеки.

Раніше німецький політик закликав Захід не критикувати контрнаступ ЗСУ, дорікнувши союзникам Києва за несвоєчасне постачання військової допомоги Україні.

Exit mobile version