Чому Лукашенко не відреагував на смерть Пригожина: у ISW пояснили дивне мовчання диктатора

Після загибелі ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина в авіакатастрофі в середу, 23 серпня, білоруський диктатор Олександр Лукашенко досі не прокоментував смерть олігарха. В Інституті вивчення війни пояснили дивне мовчання нелегітимного президента РБ.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

Американські аналітики у своєму звіті звернули увагу на те, що від самопроголошеного глави Білорусі не надходили коментарі щодо загибелі «кухаря Путіна», інформує «НБН».

В ISW не виключають, що угоду олігарха та диктатора від 24 червня, ймовірно, визнали недійсною після смерті керівництва групи «Вагнера».

Експерти вважають, що Лукашенко продовжить зберігати мовчання, щоб не посилити своє вразливе становище та не провокувати главу Кремля. Путіна збентежило, що самопроголошений президент РБ вихвалявся роллю, яку він зіграв у прямих переговорах із Пригожиним два місяці тому.

Ліквідація «кухаря Путіна» стала сигналом нелегітимному главі РБ про різке скорочення переговорного простору Мінська з Москвою та про приховану загрозу проти спроб диктатора протистояти інтеграції Білорусі у Союзну державу.

Зазначимо, що російський лідер Володимир Путін відреагував на смерть Пригожина.

Exit mobile version