Зеленський розповів, як Німеччина допомагає Україні готуватися до зими, оцінивши перспективи відносин Києва та Берліна

Глава держави Володимир Зеленський розповів, як Німеччина допомагає нашій країні готуватися до зими напередодні активізації ракетних ударів ЗС РФ по українських містах. Також президент оцінив перспективи відносин Києва та Берліна.

Володимир Зеленський

Фото – instagram.com/zelenskiy_official

Зеленський під час онлайн-виступу на німецько-українській конференції муніципальних партнерств повідомив, що держава-терорист накопичує ракети, щоб взимку атакувати нашу країну. За словами президента, російські загарбники будуть завдавати ударів по енергооб’єктах, як це було минулого року, інформує «НБН».

Гарант зазначив, що через ризик обстрілів критичної інфраструктури ЗС РФ Україна потребує посилення протиповітряної оборони, в чому допомагає ФРН. Берлін надає Києву комплекси ППО та інші засоби захисту від атак росіян.

Глава держави переконаний, що у майбутньому відносини між нашою країною та Німеччиною стануть надійною економічною, безпечною та соціальною опорою європейських держав, особливо після інтеграції України в ЄС.

Раніше Берлін пообіцяв передати Києву ЗРК Patriot для посилення протиповітряної оборони країни. Згодом німецький посол анонсував відправку двох комплексів IRIS-Т в Україну.

Exit mobile version