Кулеба анонсував першу особисту зустріч із Сійярто з початку повномасштабної війни

Глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба повідомив, що сьогодні, 11 грудня, вперше з початку великої війни з Росією він зустрінеться з колегою з Угорщини Петером Сійярто, повідомивши про очікування Києва від цих переговорів.

Дмитро Кулеба

Фото – facebook.com/UkraineMFA

Перед початком зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу у бельгійській столиці Кулеба повідомив, що сьогодні він йде на переговори із керівником угорського зовнішньополітичного відомства. Ця особиста зустріч дипломатів стане першою від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «Європейська правда».

За словами українського міністра, цей факт говорить про те, що Київ продовжує говорити із Будапештом. Він нагадав, що влада змінила законодавство щодо освіти та використання мов національних меншин так, як цього хотіло угорське керівництво.

Він очікує, що у Будапешті виявлять повагу до цієї реформи. Дипломат наголосив, що правила гри мають бути чесними й Угорщина має визнати відповідні зміни в українському законодавстві як результат.

Нагадаємо, український лідер Володимир Зеленський зустрівся із главою угорського уряду Віктором Орбаном в Аргентині. Гарант висловився про розмову із представником Будапешта.

Exit mobile version