Завоював захоплення у серцях українців – Кулеба висловився про вчинок Шольца щодо Орбана на саміті ЄС

Керівник зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба прокоментував вчинок німецького канцлера Олафа Шольца, який запропонував главі уряду Угорщини Віктору Орбану залишити залу засідань під час голосування лідерів Євросоюзу стосовно початку переговорів щодо вступу України в організацію.

Дмитро Кулеба

Фото – kmu.gov.ua

У коментарі німецькому виданню Bild міністр оцінив старання канцлера ФРН на саміті Євросоюзу, щоб зняти загрозу вето Будапешта на початок переговорів щодо інтеграції нашої країни в ЄС, повідомляє «НБН».

Дипломат переконаний, що вчинок Шольца увійде в історію як акт лідерства Німеччини на користь Європи. Крім того, канцер своїм рішенням «нейтралізувати» представника Угорщини під час важливого голосування завоював захоплення у серцях українців.

Як нагадав Кулеба, торік Київ закликав ФРН взяти на себе ініціативу щодо вступу нашої країни в Євросоюз. Однак ці слова не були почуті, Берлін заявляв, що не хоче бути лідером. Однак зараз позиція німецького керівництва змінилася, що тішить дипломата.

Він назвав політичну ясність позиції влади Німеччини щодо інтеграції України в Європейський Союз «найкращим різдвяним подарунком від Берліна» для нашої країни.

Нагадаємо, що Шольц розповів, як запропонував Орбану залишити залу під час голосування європейських лідерів за початок переговорів щодо інтеграції України в Євросоюз.

Exit mobile version