Експерт пояснив, чому Навальний у своєму новорічному зверненні не згадав про війну в Україні

Російський опозиціонер, номінант на Нобелівську премію миру Олексій Навальний у своєму новорічному зверненні обійшов тему розв'язаної РФ війни в Україні. Експерт пояснив, чому політик не згадав про агресію своєї країни.

Олексій Навальний

Фото – ria.ru

Навальний у новорічному зверненні зазначив, що вже третій рік поспіль він з’являється на фотографії з родиною завдяки фотошопу і зізнався, що дуже сумує за своїми близькими. Також політик побажав своїм прихильникам продовжувати бути добрими, чесними людьми і ставати кращими у 2024 році, інформує «НБН».

Експерт ринку праці Сергій Марченко у блозі видання OBOZ.UA проаналізував святкове послання російського опозиціонера, пояснивши, чому він не згадав про злочини РФ проти сусідньої країни.

Аналітик нагадав, що насамперед Навальний є політиком, і йому потрібно отримати прихильність своїх виборців. Марченко пояснив, що якщо опозиціонер не засуджує вторгнення РФ в Україну, це означає, що війна подобається його електорату і він не може піти проти нього.

За словами експерта, виборці Навального – не жителі російської глибинки, а найкращі люди країни – громадські активісти, IT-фахівці, культурні та освічені громадяни.

І цей електорат більшою мірою не готовий засудити вторгнення РФ в Україну. Аналітик зазначив, що ці люди наче й не дуже войовничі, проте їм подобається, що «імперія» збільшує свою територію за рахунок регіонів нашої держави.

Марченко констатував, що через це опозиційний політик мовчить про війну як риба, оскільки ця тема йому не на часі.

Не загострював увагу на так званій «СВО» у своєму новорічному зверненні і глава Кремля Володимир Путін. В ISW проаналізували виступ диктатора.

Exit mobile version