Є звичайне людське правило – Зеленський висловився щодо повернення військовозобов’язаних чоловіків в Україну

Глава держави Володимир Зеленський переконаний, що військовозобов'язані українські чоловіки мають повернутися додому з-за кордону, щоб захищати свою країну та підтримувати її економіку. Президент розповів про «людське правило».

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Український лідер Володимир Зеленський у ході пресконференції з головою естонського уряду Каєю Каллас заявив, що військовозобов’язані чоловіки мають повернутися на батьківщину, щоб як мінімум сплачувати податки, інформує «НБН».

Президент нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення Україну залишали громадяни різних статей та віку, адже ніхто не знав, що буде далі, а інші держави відкривали свої кордони. Однак потім ситуація змінилася, ЗСУ відстояли 50% із окупованих територій після 24 лютого 2022 року.

Гарант зазначив, що для військовозобов’язаних є закон, проте існує і звичайне «людське правило»: на утримання одного військовослужбовця потрібно 6-8 платників податків. За його словами, якщо українці працюють, цим вони також захищають свою країну.

Зеленський зазначив, що є питання до військовозобов’язаних чоловіків, які не перебувають на фронті, не сплачують податки та виїхали з України незаконним способом.

Глава держави додав, що якщо українці хочуть зберегти свою країну, вони мають або захищати її зі зброєю в руках, або працювати, інакше якщо не буде грошей на військових, то не буде й самих захисників.

Нагадаємо, Зеленський розповів, що потрібно для відправки в Україну обіцяного мільйона снарядів для артилерії.

Exit mobile version