Кулеба висловився про можливе звільнення Залужного та вплив кадрових змін у владі на відносини із Заходом

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився щодо можливого звільнення генерала Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ. Також чиновник відповів, чи вплине анонсоване президентом «перезавантаження» у військовому та політичному керівництві країни на відносини з партнерами.

Дмитро Кулеба

Фото – armyinform.com.ua

Керівник МЗС України під час пресконференції з головою зовнішньополітичного відомства Португалії Жоау Гомешем Кравінью у Києві прокоментував намір президента здійснити кадрові перестановки у військовому та політичному керівництві країни.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Reuters.

Дипломат не вважає, що «перезавантаження» у владі може вплинути на відносини Києва із союзниками. Міністр додав, що гарант має конституційне право на звільнення головкома ЗСУ, якщо вважатиме за потрібне.

Керівник зовнішньополітичного відомства переконаний, будь-які зміни у військово-політичному керівництві України не будуть ознакою розколу у її зусиллях відновити свою територіальну цілісність.

Зазначимо, що за інформацією ЗМІ, на Заході стривожені через можливе звільнення Залужного. Партнери Києва вважають, що заміна головкома ЗСУ може дати «зворотний ефект».

Exit mobile version