Зеленський розповів, що потрібно для завершення війни з РФ на умовах України

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня спротиву окупації Криму та Севастополя. Президент повідомив, що необхідно для завершення війни з Російською Федерацією на умовах Києва.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Під час звернення до співвітчизників Зеленський зазначив, що з 26 лютого 2014 року, коли під стінами Кримського парламенту відбувся багатотисячний мітинг проукраїнських сил, багато що змінилося. Наразі наша країна може завершити війну на умовах Києва, повернути з окупації свої території та своїх людей, а також притягнути РФ до справедливої відповідальності за її злочини.

За словами президента, для втілення такого сценарію українці мають продовжувати боротися, інформує «НБН».

Гарант зазначив, що по-справжньому чесно можна завершити війну, якщо вдається погасити зло, яке породило її. Український лідер зазначив, що з цієї причини прагнення миру та почуття справедливості мають йти поруч.

Глава держави додав, що наша країна має боротися за людей у Криму та інших тимчасово захоплених регіонах, за повне відновлення сили міжнародного права щодо окупованого РФ півострова і за право кримських татар жити у своєму домі.

Зеленський наголосив, що виконання кожного з цих пунктів гасить реваншизм РФ і фактично завершує війну.

Нагадаємо, британське видання розповіло про виклики для глави України цього року.

Exit mobile version