У Зеленського назвали умову для обговорення проведення виборів президента під час війни

Радник керівника Офісу Зеленського Михайло Подоляк вкотре висловився щодо проведення президентських виборів у період воєнного стану в країні. Чиновник назвав умову, за якої обговорюватиметься організація голосування до завершення бойових дій.

Михайло Подоляк

Фото – rbc.ua

В інтерв’ю британському виданню The Telegraph радник глави ОПУ зазначив, що в українському суспільстві є консенсус щодо того, що під час бойових дій неможливо забезпечити дійсно прозорий конкурентний електоральний процес, інформує «НБН».

За словами чиновника, сьогодні не можна вирішити питання з фінансовою стороною цього процесу, а також із параметрами безпеки та політичної конкуренції.

При цьому представник Офісу Зеленського не відкидає, що думка громадян щодо президентських виборів може змінитися. У такому разі керівництво країни говоритиме про це.

Подоляк додав, що сьогодні глава держави – абсолютно легітимна постать, оскільки українці вважають його легітимним, що підтверджено юридично.

Нагадаємо, в інтерв’ю американському телеканалу Зеленський оцінив свої шанси на перемогу, якби президентські вибори відбулися найближчим часом. Гарант не сумнівається, що він пішов би на другий термін.

Exit mobile version