Зеленський відповів на слова Фіцо про «марний» збір словаків на закупівлю боєприпасів для ЗСУ

Глава уряду Словаччини Роберт Фіцо образив співгромадян, які зібрали 4 мільйони євро на закупівлю боєприпасів для ЗСУ. Український лідер Володимир Зеленський відповів на слова прем’єр-міністра.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Фіцо заявив, що 4 мільйони євро допомоги для ЗСУ – це як крапля у морі, назвавши збір словаків «марним». Також прем’єр переконаний, що в Україні нічого не зміниться, а частину грошей, можливо, буде вкрадено, інформує «НБН».

У п’ятницю, 10 травня, український лідер Володимир Зеленський на пресконференції з колегою зі Словаччини Зузаною Чапутовою прокоментував слова Фіцо, уряд якого відмовляється надавати нашій країні військову допомогу, щодо збору коштів на закупівлю снарядів для ЗСУ.

Гарант подякував словакам, які з перших днів повномасштабного вторгнення продовжують підтримувати Україну, незважаючи ні на що та ні на кого.

Президент наголосив, що скепсис у питанні військової допомоги Києву іноді існує, «поки війна не прийшла до тебе додому». Глава держави побажав жителям Словаччини ніколи не побачити того, що побачили українці, і щоб бойові дії не прийшли на територію їхньої країни.

Зеленський додав, що, якщо не допомагати Україні, вона слабшатиме, а кремлівський диктатор наближатиметься до руйнування нашої держави. Якщо війська РФ захоплять нашу країну, вони опиняться на кордоні Словаччини.

Раніше український лідер заявив, що Грузія та Білорусь мають стати членами Євросоюзу.

Exit mobile version