Зеленський висловився щодо ризиків паузи у війні, згадавши тактику Гітлера

Глава держави Володимир Зеленський пояснив, чому не можна «заморожувати» війну в Україні на нинішній лінії фронту. Президент згадав про тактику, яку використовував фюрер нацистської Німеччини Адольф Гітлер за часів Другої світової війни.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Під час виступу перед Національними зборами Франції український лідер заявив, що кремлівський диктатор не може перемогти у цій війні, оскільки Україна та Європа не мають права програти. Гарант попередив, що «малювання» тимчасових ліній стане лише паузою у бойових діях.

За його словами, під час Другої світової війни Гітлер дотискав лінію за лінією, зараз цю ж тактику використовує глава Кремля, повідомляє «НБН» із посиланням на агентство «УНІАН».

Також президент прокоментував погрози Москви зробити французів військовою ціллю армії Путіна. Глава держави зазначив, що такі висловлювання Кремля стали ще одним аргументом на користь сміливості України та Парижа боротися зі злом, щоб воно не мало нахабства протиставляти себе Франції.

Раніше глава держави заявив, що Росія використовує КНР, щоб зірвати Глобальний саміт миру. У МЗС Китаю відповіли на слова українського лідера.

Exit mobile version