Вона одна проти всіх нас – Зеленський висловився про ілюзію могутності Росії

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що «могутність» Російської Федерації – це ілюзія, тому Україна та її союзники в Європі разом можуть змусити агресивну країну змінитись та досягти миру в регіоні.

Володимир Зеленський

Фото – AFP / RALF HIRSCHBERGER

Український лідер у ході виступу у Бундестазі зазначив, що зараз деяким здається, що війна ніколи не закінчиться, а глава Кремля Володимир Путін буде вічно перебувати при владі, проте це ілюзія, інформує «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

Президент згадав про падіння Берлінської стіни. За словами гаранта, за рік-два до цієї події ніхто не передбачав, що це станеться так швидко. Однак завдяки лідерству політиків та волі людей стіна була розбита. Зеленський запевнив, що ілюзію могутності РФ також можна розвіяти лідерством, досягнувши миру у Європі.

Водночас, як нагадав український лідер, у країни-агресора свої мрії та цілі, проте вона одна бореться проти всіх європейських держав. З цієї причини Європа має змусити Росію змінитися. Гарант додав, що «не буває стін, які не падають».

11-12 червня у столиці Німеччини проходить Ukraine Recovery Conference. Під час виступу на конференції Зеленський розповів про найбільші виклики України у війні, перерахувавши критичні потреби Сил оборони.

Exit mobile version