Не можна «дотискати» – Кулеба розповів, що допоможе повертати українців з-за кордону

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба висловився щодо повернення співвітчизників з-за кордону. На думку дипломата, у цьому питанні важливо знаходити правильні слова та взаємодію із земляками.

Дмитро Кулеба

Фото – kmu.gov.ua

Керівник зовнішньополітичного відомства під час спільної пресконференції з першою леді України Оленою Зеленською висловився щодо повернення українців на батьківщину, повідомляє «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Дипломат переконаний, що правильні слова, інструменти та взаємодія заохотять громадян України повертатись додому з інших країн. Також, за словами глави МЗС, у цьому питанні людей не можна «дотискати».

Міністр зазначив, що іноземні уряди задоволені тим, що наші співвітчизники адаптуються у їхніх суспільствах, живуть і працюють. При цьому вони хочуть допомогти Україні повернути її громадян додому.

Кулеба зазначив, що деяким землякам нікуди повертатися, комусь складно зробити це через хворобу чи необхідність догляду за близькими, чи через інші гуманітарні причини. Проте решта українців за кордоном має наочний приклад співвітчизників, які зараз живуть, виховують дітей і розвиваються в рідній країні.

Також під час пресконференції глава МЗС висловився про можливу участь Путіна у майбутніх Глобальних самітах миру.

Exit mobile version