Керівник ЦПД розповів, як Кремль намагається зірвати підготовку наступного Глобального саміту миру

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко розповів, як Москва намагається зірвати підготовку наступного Глобального саміту миру щодо завершення війни в Україні. Також він повідомив, які меседжі намагається просувати пропаганда РФ.

Кремль

Фото – Reuters

Глава ЦПД в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив, що кремлівська пропаганда зараз активно працює над тим, щоб зменшити кількість учасників наступного Глобального саміту миру або взагалі зірвати проведення конференції.

За словами Коваленка, РФ робить ставку на країни Глобального Півдня, проте працює у цьому напрямі й в інших державах, інформує «НБН».

Лейтенант зазначив, що на цьому етапі основні меседжі пропагандистів спрямовані на зрив мобілізації в Україні, також вони продовжують розганяти фейки про «нелегітимність» її президента, спрямовані на аудиторію у США та Європі.

В Азії та на Близькому Сході Москва намагається просувати «мирний план» Китаю, який передбачає припинення бойових дій та переговори без виведення військ Путіна з українських територій.

Коваленко додав, що у цій інформаційній кампанії бере участь Служба зовнішньої розвідки РФ, завданням якої є зменшення присутності держав Африки на наступному Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, у МЗС України відповіли, чи продовжить Київ говорити з Пекіном щодо припинення війни після його відмови від участі у саміті.

Exit mobile version