Аналітики ISW пояснили, чому Путін вірить у можливість перемоги над Україною

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, чому кремлівський диктатор Володимир Путін уникає припинення вогню і досі вірить, що російські окупанти зможуть перемогти у війні проти України.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що повільні, але постійні успіхи його окупаційних сил на фронті вселяють у російського лідера впевненість у можливість перемоги, якщо РФ зможе затягнути війну на невизначений час, пише «НБН».

За словами американських експертів, кремлівський диктатор також розраховує виграти війну на виснаження, якщо Москва зможе домогтися відмови Заходу від надання допомоги Україні. Просування російських окупантів на фронті в Україні з кінця минулого року спонукають главу країни-агресора уникати будь-якого реального припинення вогню.

У ISW зазначають, що Кремль веде посилену інформаційну кампанію, щоб змусити Київ до передчасних переговорів на умовах Москви, що звісно послабить Україну та заохотить подальшу агресію держави-терориста, зокрема за українськими кордонами.

Раніше західне видання повідомило, що колишній американський лідер Дональд Трамп хоче віддати частину української території Росії та пообіцяти нерозширення НАТО на схід, щоб Путін завершив бойові дії.

Exit mobile version