Зеленський відповів, чи поїхав Орбан у Москву на зустріч із Путіним за домовленістю з Києвом

Український лідер Володимир Зеленський відповів на запитання, чи поїхав глава угорського уряду Віктор Орбан у Москву на зустріч із кремлівським диктатором за домовленістю з Києвом.

Віктор Орбан і Володимир Зеленський

Фото – Fischer Zoltán

Під час спільного брифінгу з генсеком Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом український лідер відповів на запитання журналістів щодо візиту Орбана у Москву. Представники ЗМІ поцікавилися, чи поїхав угорський прем’єр-міністр у столицю РФ за домовленістю із Зеленським, інформує «НБН».

За словами гаранта, він не знав, що після відвідування Києва представник Будапешта вирушить на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним та китайським лідером Сі Цзіньпіном. Президент наголосив, що йому невідомо «куди завтра поїде» глава уряду Угорщини.

Зеленський додав, що не всі лідери можуть бути посередниками на переговорах, оскільки для виконання відповідної ролі потрібно мати певну силу та повноваження.

Нагадаємо, що раніше на пресконференції з польським прем’єром Дональдом Туском лідер українців докладно пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Києвом та Москвою.

Exit mobile version