Шмигаль повідомив, скільки боєприпасів отримала Україна у рамках чеської ініціативи

Глава уряду України Денис Шмигать повідомив, що Київ отримав від Праги перші 50 000 боєприпасів, закуплених у рамках чеської ініціативи щодо забезпечення ЗСУ снарядами. Частина від постачання вже знаходиться на фронті.

Денис Шмигаль

Фото – slovoidilo.ua

Український прем’єр під час спільної пресконференції з главою чеського уряду Петером Фіалою повідомив, що наша країна отримала від Праги перші 50 000 боєприпасів.

За його словами, частина цих снарядів вже знаходиться на лінії фронту, і Сили оборони України використовують їх для знищення російських загарбників, інформує «НБН».

Шмигаль зазначив, що ініціатива Чехії щодо забезпечення боєприпасами українських військ діє і має гарні перспективи. Крім того, як розповів глава уряду, Київ сподівається на реалізацію спільних із Прагою проєктів із виробництва снарядів у майбутньому.

Раніше ЗМІ заявили, що Європейський Союз не може виконати зобов’язання щодо постачання снарядів для Збройних сил України, як обіцяв Брюссель. Журналісти з’ясували, чому організація затримує передачу боєприпасів Києву.

Exit mobile version