В ОПУ відповіли, на якому етапі переговори щодо скасування заборони на удари західною зброєю вглиб РФ

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відповів, на якій стадії перебувають переговори щодо зняття обмежень на використання західної зброї ЗСУ для завдання ударів углиб Російської Федерації.

Михайло Подоляк

Фото – apnews.com

Радник глави ОПУ заявив, що не варто вірити словам представника Кремля Дмитра Пєскова про те, що західні партнери Києва нібито ухвалили рішення скасувати заборону на використання їхньої зброї для завдання ударів углиб РФ, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

Подоляк зазначив, що дискусія стосовно зняття обмежень продовжується, і, на його думку, вона вийшла на фінальну стадію. Представник Офісу Зеленського пояснив, що будуть два «тригери», які дадуть чіткий сигнал про позитивне рішення союзників. По-перше, з’явиться офіційна заява президента, по-друге, заяву зробить глава США чи прем’єр-міністр Великобританії.

Чиновник не виключає, що рішення щодо відміни заборони на удари західною зброєю вглиб РФ може бути ухвалене і не публічно. Такий розвиток подій призведе до збільшення постачання далекобійних ракет в Україну та збільшення кількості уражених цілей на російській території.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 13 вересня, американський лідер Джо Байден обговорить з главою британського уряду Кіром Стармером скасування заборони на застосування ЗСУ західної зброї для ураження цілей по всій Росії.

Exit mobile version