В ОПУ заявили, що Глобальний саміт миру у листопаді не відбудеться, повідомивши деталі підготовки заходу

Радниця керівника Офісу президента України Дарія Зарівна повідомила, що Глобальний саміт світу наступного місяця, як планувалося, не відбудеться.

Глобальний саміт миру

Фото - loda.gov.ua

Раніше Зеленський анонсував, що другий Глобальний саміт миру відбудеться в листопаді. Проте Зарівна у коментарі виданню «Телеграф» заявила, що до кінця наступного місяця все лише підготують для проведення заходу, інформує «НБН».

Представниця Офісу Зеленського, команда якої відповідає за підготовку та ключові документи, розповіла, що зараз відбуваються тематичні конференції із кожного пункту Формули миру, представленої українським лідером Володимиром Зеленським.

Чиновниця зазначила, що ці заходи закінчуються ухваленням комюніке й основні положення цих документів стануть основою для мирного плану другого Глобального саміту миру.

Радниця глави ОПУ додала, що весь процес завершить фінальна тематична конференція, яка відбудеться у Канаді 30 та 31 жовтня. Захід буде присвячений питанням повернення дітей, звільнення військовополонених та цивільних заручників.

Як повідомляли ЗМІ, угорський прем’єр Віктор Орбан хоче ініціювати «мирний саміт» між Зеленським та Путіним за підтримки 15 держав.

Exit mobile version