Умєров розкрив подробиці про таємні переговори України із РФ у 2022 році

Глава Міністерства оборони України Рустем Умєров розповів подробиці про таємні непрямі переговори, які Київ вів із Москвою у 2022 році.

Рустем Умєров

Фото – facebook.com/rustemumerov.ua

Керівник українського оборонного відомства в інтерв’ю американському виданню The Washington Post заявив, що у 2022 році Київ через міжнародних партнерів вів таємні переговори із Москвою, інформує «НБН».

За словами чиновника, переговорний процес із країною-агресором мав кілька напрямків. Умєров зазначив, що Вашингтон завжди був у курсі контактів із РФ, оскільки українська сторона регулярно проводила консультації з усіх питань.

Глава Міноборони розкрив, що результатом секретних непрямих переговорів із Росією стало створення гуманітарного коридору, який дозволив 400 000 громадян нашої країни виїхати з тимчасово захоплених територій.

Окрім того, Україна домоглася обмінів військовополоненими, політв’язнями та пораненими бійцями, а також були відновлені експортні шляхи аграрної продукції в Чорному морі завдяки підписанню «зернової угоди».

Нагадаємо, політичний аналітик Віталій Портніков назвав передумови для початку реальних переговорів щодо завершення війни між Україною та РФ.

Exit mobile version