Готується контрнаступ: Верещук просить мешканців двох областей терміново евакуюватися

Українські Збройні сили ведуть підготовку до контрнаступу на півдні, через що мешканці Запорізької та Херсонської областей просять терміново евакуюватися.

Ірина Верещук

Верещук про повернення до Харківської області. Фото - 24tv.ua

Як передає «НБН» із посиланням на «24 канал», про це заявила глава Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«У нас триває підготовка до контрнаступу. Наші військовослужбовці вкотре просять надати допомогу у проведенні евакуації цивільного населення», – пояснила високопосадовець.

Водночас Ірина Верещук додала, що щодня влада констатує факт виїзду 1000 – 1200 осіб із цих територій, а це говорить про те, що люди беруть до уваги заклики влади.

«Люди, як і раніше, їдуть, і вони їдуть все більше. Я хочу висловити подяку всім сім’ям, які не бояться сісти в транспортні засоби волонтерів, користуються евакуаційними поїздами та автобусами, усім, що тільки можна, щоб виїхати з окупації та адаптуватися», – сказала міністр.

Нещодавно військовий експерт Олег Жданов стверджував, що українській армії, швидше за все, доведеться почекати з проведенням контрнаступу через недостатні поставки країнами Заходу необхідного озброєння. Також відомо про стягування російськими військами всіх своїх резервів на південь нашої країни, через що МВС не відкидає ймовірності штурму.

Exit mobile version