Чому окупанти не зможуть назад відвоювати території України: пояснення експерта

Експерт Defense Express Іван Киричевський пояснив, чому російські загарбники не зможуть відвоювати раніше окуповані території України.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – krymr.com

Киричевський прокоментував успішний контрнаступ українських захисників на Харківщині. На його думку, феномен результативності ЗСУ у цьому регіоні полягає в обвалі командної вертикалі ЗС РФ вперше за весь час війни, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Експерт нагадав про наступ окупантів на Суми, Чернігів та столицю. Спочатку «визволителі» зрозуміли, що вони не зможуть взяти ці міста, що викликало у них моральний розлад. Це сприяло готовності росіян зробити «жест доброї волі» – втекти та отримувати на горіхи від українських військових.

Як стверджує Киричевський, путінські війська не зможуть піти у наступ на деокуповані території України, оскільки їм не вистачить ресурсів для цього.

Він зазначив, що контрнаступ ЗСУ настільки налякав росіян, що вони вперше тікали та кидали все, у тому числі й командно-штабні машини, які використовуються для управління військами. Експерт наголосив, що без командної офіцерської вертикалі загарбники не можуть провести перегрупування ЗС РФ і відвоювати деокуповані території.

Зазначимо, що путінські війська у паніці відступали на тлі успішних атак армії України. У Пентагоні розповіли, куди перемістилася значна частина окупантів із Харківської області.

Exit mobile version