Лукашенко готується прийняти мобілізованих росіян: в ISW оцінили ймовірність нового вторгнення з Білорусі

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінили можливість нового вторгнення путінських військ на українську територію з Республіки Білорусь.

Російські військові у Білорусі

Російські військові у Білорусі. Фото – gettyimages.com

У новому звіті експерти ISW звернули увагу на дані української розвідки про готовність РБ розмістити до 20 000 російських призовників у цивільних приміщеннях, складах та покинутих сільськогосподарських об’єктах, інформує «НБН».

Наразі триває розширення Лунінецького аеродрому, який розташований за 50 км від кордону Білорусі з Україною, а також ремонтується складська та військова інфраструктура. Це говорить про те, що країна-агресор хоче використовувати ці об’єкти для утримання та потенційного навчання мобілізованих.

При цьому аналітики оцінюють вкрай малоймовірною участь РБ у війні проти України на боці Російської Федерації. Також фахівці не бачать ознак формування окупантами ударної групи для атаки на північ нашої країни та використання білоруської території росіянами як стартового майданчика для наземного нападу.

Зазначимо, що минулого тижня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що не збирається проводити мобілізацію у своїй країні. Він поскаржився на опонентів, які розповідають про можливий військовий призов у ​​Білорусі.

Exit mobile version