У Повітряних силах ЗСУ висловилися щодо отримання Росією балістичних ракет з Ірану

Іноземні ЗМІ повідомляють, що Російська Федерація може отримати від Ірану балістичні ракети. Спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував відповідну інформацію.

Запуск балістичної ракети

Запуск балістичної ракети. Фото – tass.ru

Речник Повітряних сил армії України зазначив, що балістичні ракети типу «Іскандер» – потужна зброя, яка злітає в стратосферу і на великій швидкості врізається в ціль, інформує «НБН» з посиланням на YouTube-канал Media Center Ukraine.

За словами Ігната, на жаль, ВСУ не має засобів для збивання такого виду ракет, проте захиститися від цієї зброї допоможе звичайний бетон. З цієї причини українці мають пройти в укриття одразу після того, як повідомляють про тривогу. Під час обстрілу балістичними ракетами дотримання такого правила безпеки збереже життя.

Спікер Повітряних сил ЗСУ додав, якщо Москва просить у Ірану передати для своєї армії ракети, отже, окупанти відчувають дефіцит такої зброї. При цьому невідомо, чи Тегеран виконає прохання Кремля.

Нагадаємо, що російські загарбники атакують українські міста іранськими безпілотниками Shahed-136. У ЗСУ пояснили, чому путінські військові використовують дрони-камікадзе для обстрілів об’єктів інфраструктури.

Exit mobile version