У СБУ розповіли, як окупанти використовують російських в’язнів на передовій

У Службі безпеки України розповіли, як путінські окупаційні сили використовують ув'язнених, яким обіцяли «чисті» документи за участь у «спецоперації».

Російські в'язні

Російські в'язні. Фото – shutterstock.com

СБУ опублікувала кадри допиту російського військовополоненого, який раніше відбував покарання у в’язниці. Окупант розповів, що командування армії Путіна використовує ув’язнених як «гарматне м’ясо» – для розвідки позицій ЗСУ на передовій, інформує «НБН».

За словами загарбника, олігарх Євген Пригожин, який контролює ПВК «Вагнер», коли вербував ув’язнених у в’язницях РФ, обіцяв їм, що вони «змиють гріхи» кров’ю українців і отримають «чисті» документи. Проте реальність для «добровольців» виявилася іншою.

Росіянин повідомив, що він «воював» в Україні лише два дні. На фронт його привезли 21 вересня, а вже наступного дня українські військові взяли його в полон.

«Спочатку ми разом йшли, а потім озирнувся – вони дуже далеко були», – поскаржився на командира окупант.

Як розповів загарбник, Пригожин обіцяв ув’язненим, що вони воюватимуть пліч-о-пліч з «досвідченими» військовослужбовцями, які усьому їх навчать, і їх не кинуть на першу лінію фронту. На привабливу пропозицію клюнули 267 із 1200 осіб.

Окупанту вистачило кілька днів, щоб зрозуміти, що олігарх їх обдурив і він зможе вижити, якщо здасться в полон.

Раніше родичі ув’язнених із «червоних» колоній із Рязанської області та Ставропольського краю розповіли, що до установ приходили представники Міністерства оборони РФ, які пропонували злочинцям зарплату та помилування за участь у «СВО».

Exit mobile version