У ЗСУ оцінили ймовірність вторгнення російських окупантів з Білорусі навесні 2023 року

Помічник командувача Об'єднаних сил армії України зі стратегічних комунікацій Євген Силкін оцінив ймовірність повторного вторгнення путінських військ з території Республіки Білорусь на сьогодні та навесні наступного року.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – 24tv.ua

В ефірі національного телемарафону помічник командувача ОС ЗСУ повідомив, що наразі ймовірність повторного вторгнення армії країни-агресора з білоруської території дуже низька, проте її виключити повністю не можна, інформує «НБН».

За словами Силкіна, до кінця року Російська Федерація не зможе накопичити достатньо ресурсів для повторного наступу, проте ймовірність повторного нападу путінських військ на Україну з РБ може суттєво зрости навесні.

Представник командування Об’єднаних сил нагадав, що режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка та країна-окупант беруть участь у спільній військовій операції, де РБ надає свій повітряний простір, засоби та боєприпаси, крім того, значна частина ЗС Білорусі зосереджена у прикордонних областях.

Також російські загарбники регулярно обстрілюють Чернігівську та Сумську області з РСЗВ та артилерії, щоб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та не допустити перекидання підрозділів ЗСУ з цих регіонів у Херсонську та Донецьку області.

Раніше можливість повторного наступу армії Росії з білоруської території оцінили аналітики американського Інституту вивчення війни. Експерти звернули увагу на дані української розвідки.

Exit mobile version