Ситуація на Херсонщині погіршується: в облраді розповіли, що росіяни влаштовують в окупованому регіоні

Перший заступник Херсонської обласної ради Сергій Соболевський розповів, що окупаційна «влада» намагається ізолювати мешканців регіону від інформації, щоб поширити паніку та депортувати українців.

Окупований Херсон

Окупований Херсон. Фото – 24tv.ua

Росіяни та колаборанти створюють інформаційний вакуум на окупованих територіях Херсонщини, відключаючи зв’язок та інтернет, поширюючи фейки та паніку серед місцевого населення, щоб депортувати якнайбільше людей до РФ, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Окупанти розповідають мешканцям області, що українські захисники нібито під час визволення регіону зруйнують усе на своєму шляху, зокрема Херсон та Каховську гідроелектростанцію. До того ж людей залякують фейком про «брудну бомбу», проте, незважаючи на зусилля загарбників, більшість українців на депортацію не погоджуються.

За словами Соболевського, «визволителі» продовжують красти комунальне майно, техніку, грабують музейні фонди, які вже частково вивезли.

Раніше у Херсонській ОВА закликали мешканців регіону не погоджуватися на «евакуацію», яку пропонують росіяни, розповівши, як окупанти можуть використати українців у своїх цілях.

Exit mobile version