Скільки українців засуджують своїх співвітчизників-біженців: соцопитування КМІС

Київський міжнародний інститут соціології з'ясував ставлення українців до їхніх співвітчизників-переселенців у Європі та що впливає на позицію громадян у цьому питанні.

Біженці з України у Польщі

Біженці з України у Польщі. Фото – vikna.tv

Соціологи КМІС опублікували результати дослідження щодо ставлення українців до їхніх співвітчизників, які рятуються від російської збройної агресії у країнах Європи, інформує «НБН».

Опитування показало, що на загальному рівні 90% українців, які перебувають на території рідної країни, ставляться з розумінням до співвітчизників, які виїхали за кордон, лише 5% респондентів зізналися, що засуджують співвітчизників-біженців.

Найкраще опитані поставилися до жінок з неповнолітніми дітьми, проте у випадку просто українок без дітей, які виїхали за кордон, ставлення стає 87% до 9%.

Найгірше ставлення серед категорій, що вивчаються, респонденти показали до молодих людей, які на момент початку повномасштабної війни були в Європі і там залишилися. У такій ситуації ставляться із засудженням 75% та нормально сприймають – 19%.

Раніше міжнародна організація провела соцопитування у поляків, поцікавившись, що вони думають про майбутнє своєї країни з великою кількістю переселенців із України.

Exit mobile version